Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2023 07:01 - © Децата на Херсон, Крим и мръсните игри на Запада
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1500 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 22.03.2023 07:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
22.03.2023г.

     Прокурорът повдига обвинение с обвинителен акт, ако са налице основанията за това и го внася в съда. Така обвиняемият става подсъдим.
Главният прокурор на Международния наказателен съд Карим Хан "намерил" основания за изготвяне на обвинителен акт срещу президента на Руската федерация Владимир Владимирович Путин.
На сайта на Международния наказателен съд е публикувано Изявление на прокурора Карим А. А. Хан KC относно издаването на заповеди за арест срещу президента Владимир Путин и госпожа Мария Лвова–Белова, в което се казва : Въз основа на доказателства, събрани и анализирани от моята служба в съответствие с нейните независими разследвания, съставът за предварително производство потвърди, че има разумни основания да се смята, че президентът Путин и госпожа Лвова–Белова носят наказателна отговорност за незаконното депортиране и прехвърляне на украински деца от окупирани райони на Украйна в Руската федерация, в противоречие с член 8(2)(a)(vii) и член 8(2)(b)(viii) от Римския статут.
Инцидентите, идентифицирани от моята служба, включват депортирането на най–малко стотици деца, взети от сиропиталища и домове за деца. Твърдим, че много от тези деца са били дадени за осиновяване в Руската федерация. Законът беше променен в Руската федерация чрез президентски укази, издадени от президента Путин, за да се ускори предоставянето на руско гражданство, което улеснява осиновяването им от руски семейства.
Моята служба твърди, че тези действия, наред с други, демонстрират намерение тези деца да бъдат премахнати за постоянно от собствената им страна.
Докато бях там [по време на последното ми посещение в Украйна], посетих един от домовете за грижи, от които се твърди, че са били взети деца, близо до сегашните фронтови линии на конфликта. Разказите на тези, които са се грижили за тези деца, и техните страхове какво се е случило с тях, подчертават спешната необходимост от действие.
Искам да изразя своята благодарност по–специално на Главната прокуратура на Украйна, чийто ангажимент беше от съществено значение за подкрепата на работата, извършена от моята служба, включително на място в Украйна.
Също така ще продължа да търся сътрудничество от Руската федерация във връзка със ситуацията в Украйна … 
image

Съдът пък в своето Изявление "Ситуацията в Украйна : Съдии от МНС издават заповеди за арест срещу Владимир Владимирович Путин и Мария Алексеевна Лвова–Белова", казва : Днес, 17 март 2023 година, състав за предварително производство II на Международния наказателен съд ("МНС" или "Съдът") издаде заповеди за арест на две лица в контекста на ситуацията в Украйна : господин Владимир Владимирович Путин и госпожа Мария Алексеевна Лвова–Белова.
Съдът повтаря изложените в Изявлението на прокурора мотиви – "незаконно депортиране на население (деца) и това за незаконно прехвърляне на население (деца) от окупирани райони на Украйна към Русия Федерация … Има разумни основания да се смята, че Mr Путин носи лична наказателна отговорност за гореспоменатите престъпления".
Предварителен състав II прецени, въз основа на молбите на прокуратурата от 22 февруари 2023 година, че има разумни основания да се смята, че всеки заподозрян носи отговорност за военното престъпление за незаконно депортиране на население от окупирани райони на Украйна към Руската федерация, в ущърб на украинските деца, изтъква Съдът.
Камарата (The Chamber) прецени, че заповедите са секретни, за да се защитят жертвите и свидетелите, както и да се защити разследването. Независимо от това, имайки предвид, че поведението, разглеждано в настоящата ситуация, се твърди, че продължава и че общественото съзнание за заповедите може да допринесе за предотвратяването на по-нататъшно извършване на престъпления, Камарата счете, че е в интерес на правосъдието да упълномощи секретариата да оповестяват публично съществуването на заповедите, имената на заподозрените, престъпленията, за които са издадени заповедите, и видовете отговорност, установени от камарата.
Горепосочените заповеди за задържане са издадени по молби, подадени от прокуратурата на 22 февруари 2023 година 
image

Изявленията на Прокурора и Съда са общи и не съдържат конкретни данни и факти за "престъпленията" на обвиняемите. А за да убедят "международната общност" във вината на президента Путин, можеше от "кумова срама" поне името на едно населено място, от което незаконно са депортирани деца, да посочат. Вярно, "заповедите са секретни, за да се защитят жертвите и свидетелите, както и да се защити разследването", както изтъква Съдът, ама нали Западното буржоазно общество е прозрачно, бе. Тоталитарните и авторитарни държави като Руската федерация и Китайската народна република крият истината.
Едно населено място да споменат само, не повече. Да видим на чия територия се намира.
Несъмнено въпросните деца са сираци, при това кръгли сираци. Така глаголи и прокурорът : "взети от сиропиталища и домове за деца". И логично е това да са деца на рускоговорящи родители. Вероятно е някои от родителите да са загинали при украинските бомбардировки.
image

Прокурорът на МНС, британецът Карим Хан, с каска на главата инспектира на непосочено място празни детски креватчета на предполагаеми "контрабандно изнесени украински деца"

В Аналитический портал "Фонд стратегической культуры" Игор Скрипка дава следната версия : "Реалността е следната. В началото на октомври, във връзка със засиления обстрел на Херсон, беше решено учениците от херсонските училища да почиват в детски лагери в Крим. Естествено, пътуването беше напълно доброволно. Родителите на около 2,5 хиляди херсонски деца се възползваха от възможността. Мнозина предпочетоха да оставят децата си у дома.
По–късно, предвид започналата евакуация от Херсон и влошаването на обстановката в града, организираното връщане на децата беше отменено. Повечето от децата са отведени лично от родителите си. Никой не им е пречил и не им пречи да вземат децата си, останали в някой от лагерите, и след това, ако желаят, да отидат с тях на територията, контролирана от Украйна.
Сега в Евпатория са останали по–малко от сто деца, които са събрани в един от лагерите, където са създадени отлични условия за живот, обучение и общо развитие.
Проблемът е, че малко са желаещите да се върнат от руския Крим в украинския (сега) Херсон.
Родителите, останали в Херсон, не искат децата им да се връщат на територията, контролирана от Киев, осъзнавайки, че бъдещето на децата е само в Русия".
Цитира се вестник The Guardian. Цитатът посочен в статията не открих, но намерих ето това в  броят му от 18–ти : "Трябваше да ги скрием" : как "отвлечените" деца в Украйна доведоха до заповедта за арест на Владимир Путин" е заглавието на противоречивата статия 
image

В статията на The Guardian има следният текст : "Интервюирана от Observer в Киев, правителственият омбудсман за отвлечени деца Дария Герасимчук добавя още "сценарии" : "Те убиват родителите, независимо от причината, и отвличат детето. В други случаи те просто грабват детето директно от семейството, може би за да накажат това семейство. Други преминават през ужасно наречените "филтрационни лагери" – събрани, индоктринирани и подготвени за "осиновяване" от вида, с който самата комисар Лвова–Белова се похвали".
Кавичките на някои думи не са мой – на изданието са.
А под заглавието газетата е публикувала следната снимка със следния текст :
image

Деца от домове за сираци в района на Донецк в лагер в Золотая Коса, Ростовска област, югозападна Русия. Проблемът с изчезналите деца доведе до първите заповеди от ICC. Снимка : AP 

А в броя от 19–ти е публикувана следната снимка и текст :
image

Евгений Межевий с Матвий (13), Святослава (9) и Александра​ (7) ​на Червения площад, Москва, след като му беше позволено да ги вземат обратно. Снимка : Евгений Межевий, Украйна 

В статията пък пише : "40–годишният самотен баща е един от хилядите украински родители, чиито деца са били отвлечени и прехвърлени в Русия след нахлуването на Путин миналата година" и ред още противоречащи си със снимката изречения – прибрал си децата и се разходил из вражеска Москва?! И е знаел къде се намират и къде до ги търси.
Ако бяха отвлечени, щеше ли да знае къде са?! Така да се каже – чети и пълней.
И въобще интересно е да се прочетат публикациите по въпроса на The Guardian, които излизат в Google–то при търсене на "The Guardian, Russia, children, deportation".
А благодарността на прокурора Карим Хан към Главната прокуратура на Украйна напълно компрометира и разследването, и обвиненията, и присъдите. Поканили вълка да пази стадото.
"Съдът не провежда съдебни процеси задочно, така че обвинените руски служители ще трябва или да бъдат предадени от Москва, или арестувани извън Русия", казал прокурорът пред CNN.
image

И затова като един същи Георги Димитров, решен да се защитава сам пред пристрастния съд, Владимир Владимирович нарамил мешката с аргументи и поел към Хага 

Впрочем, а колко дивизии има Международния наказателен съд в Хага?

https://www.icc-cpi.int/search?site_search_fulltext=Putin&sort_bef_combine=field_date_received_DESC
https://www.icc-cpi.int/news/statement-prosecutor-karim-khan-kc-issuance-arrest-warrants-against-president-vladimir-putin
https://www.icc-cpi.int/news/situation-ukraine-icc-judges-issue-arrest-warrants-against-vladimir-vladimirovich-putin-and
https://www.fondsk.ru/news/2023/03/20/deti-hersona-krym-i-grjaznye-igry-zapada-58796.html
https://www.theguardian.com/world/2023/mar/18/how-ukraine-kidnapped-children-led-to-vladimir-putins-arrest-warrant-russia
https://www.theguardian.com/world/2023/mar/19/we-hugged-for-a-long-time-how-ukrainian-father-went-to-moscow-to-reclaim-his-children
https://edition.cnn.com/2023/03/17/americas/icc-karim-khan-putin-war-crimes-intl/index.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. nedovolen - И ние в махалата си направихме въ...
22.03.2023 07:57
И ние в махалата си направихме вътрешен наказателен съд. Осъждаме всички предишни, настоящи и бъдещи правителства.
Дали ще хване дикиш, а.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
22.03.2023 08:39
Вашият Махленски наказателен съд (МНС) може да наказва само с бюлетината на избори.
цитирай
3. nedovolen - К2
22.03.2023 09:19
Благодаря, не става. Не ходим до урната, по простата причина да избегнем заблудата, че избираме, пък те си ги назначават.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen
22.03.2023 11:03
При така обективно и субективно стеклите се обстоятелства вземете тоягите.
цитирай
5. vencivaleri1951 - Този съд се гаври не само със законността , но и с човещината и морала
22.03.2023 13:42
Украинските въоръжени сили обстреляха и убиха младежи и деца в Аква парак, в колеж за сираци, училища и детски градини Наскоро диверсанти в Брянска област умишлено стреляха по деца-две момичета и момче-последното ранено и в болница по време на успешния си опит да изведе момичетата на безопасно място. В Донецк има алея в гробищния парк на убити деца от обстрели и бомбардировки
Филтрирането на рускоговорящото население е норма, изнасилванията са норма, разсттрелът на пленници е норма Нещо повече нацистките изроди заснемат подобни зверства като героизъм и разпространяват в нета. За МНС това е норма вероятно, за некрофилите и харема около градския ти това всичко е норма.
Подсъдно е обаче ако изведеш деца, болни, мирни жители от зоната на обстрела Подсъдно е вероятно защото не могат да бъдат използвани като живи щитове от храбрите западни наемници и украински нацисти. как така ще се осмеляват руснаците да лишават от живи цели западните оръжия-ами то си е за съд
Не е подсъдно да употребиш ядрено оръжие, да изгориш за години напред с напалм и да направиш с това мъртви територии и затриеш мирни жители повечето деца. Не е подсъдно да направиш килим с бомбардировачи над на практика незащитен град и да го сринеш с десетки хиляди убити под обломките и унищожиш артефакти от хилядолетни цивилизации./Казвам практически незащитен град-става въпрос за багдат Когато Саадам бе в "любовен период" със САЩ, те му продадоха ПВО системи патриот за отпор срещу ирански ракети и самолети. Само че янките са продали системи, които разпознават "свой" и не реагираха срещу самолети и ракети на САЩ и съюзници Тоест Багдат бе сринат без никаква тактическа , още повече стратегическа необходимост. Убиваха защото им егенетично заложен стремеж към убийство Примерите за подобни безсмислени варварства не са един и два-вкл и София. В Багдат бяха убити много хиляди деца, други много хиляди се скитат немили недраг в различни бежански лагери и много от тях също загиват Това обаче не е подсъдно, това е норма Да убиеш е норма, да спасиш е подсъдно. Мъж да лапа пишка е норма, да целува жена , скоро ще стане подсъдно
цитирай
6. kvg55 - До 5. vencivaleri1951
22.03.2023 15:33
Ей, че емоционално си се изказал. Явно доста си насъбрал в себе си.
Колегата блогър Георги Гевечанов не ми е градски. Наричам го Земляк.
Самият той ме обвини в измама и отрече да съм му градски, защото не съм роден в града, а в съседно село. Аз пръв го нарекох градски, но никога не съм казал, че съм роден в Панагюрище, макар че голяма част от живота си съм преживял там. Според критериите на панагюрци аз съм "селаченин" и не мога да съм му градски.
И не е само МНС, който се гаври с човешкото.
Буржоазният елит на Колективния Запад (Съединените щати+Евроколхоза+Британия), който е в етапа на разложение от своето развитие, се гаври и издеватества над естественото, както даваш примери.
Буржоазното капиталистическо общество вече видимо се оттича в канализацията на Историята. Живеем в славни времена.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5761791
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34185
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031