Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2023 20:07 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1333 Несвързани мисли 244
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 448 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.02.2023 21:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1333 
Не свързани мисли 244  

 image

 

Манията по изграждането на многоетажни жилищни сгради с тотално използване на зеленина по фасадите им достига абсолютно малоумие. Дали, някой знае, как ще се поддържат свежи и вечно зелени дървесните видове и храсти, които съществено се различават от цветята. Унификацията, на всичкото отгоре, не ви ли прилича на яловите социалистически опити и усилия да бъдат създадени панелни комплекси, които да бъдат наречени градски, а в действителност не бяха. Не могат да бъдат такива и днес, защото в тях липсва среда с истински градски функции и пространства!

Може би, верният път е да се създадат градове с повече зеленина и пешеходни пространства, но без автомобили, електрически тротинетки и велосипеди. От години, отдавна съществуващите, търсят и искат – градските пространства и зеленината на парковете им да са само за пешеходци и деца. Разбира се, това може да се постигне, след като се усъвършенстват чрез разумни устройствени решения, подкрепени от високите технологии, вложени във функциите и инфраструктурата им!
*
Защо високообразованите политици от РСМ реагират, толкова остро и необосновано на истинските и доказани исторически факти, на етническите и езиковите, на културната и битовата ни близост?
Питате ме, а и аз като вас се питам.
И си отговорих, след като прочетох някъде отговора!
Защото се държат като озверели комунисти!
Още не са се отърсили от мръсотата на догмата, а тя умопобърква ума на всички, глътнали я, дори несъзнателно и не им позволява, нито да мислят, нито да разсъждават като нормални! Това се вижда, това се и чува, но мисля, че времето ще излекува всички като им добави разум, за да я изплюят така, като сториха нашите, след като забогатяха с откраднатото, ще излекува и поведението им, ще оправи и отношенията ни.
*
Всички години, които прекарах в служба на човечеството, ми донесоха, единствено – обиди и унижения, са последните думи на Никола Тесла към майка му.
*
Дали, действията на световната финансова и технологична олигархия няма да  предизвикат ответни реакции от страна на ЕС, Китай, Индия и Русия?
Ако не се нормализират отношенията, те могат да предизвикат стълкновения и нова глобална война, която да създаде нов и напълно непознат световен ред, какъвто, може би и търсят, в който парите ще изтласкат завинаги политиката на някъде, където няма да пречи, а светът ще тръгне, за пореден път, в нова посока на съществуване и развитие!
Ако се стремят към тази възможност, те ще променят първо градовете и средата им на обитаване, паралелно с промяната на земните жители. Ще ограничат свободата им на движение, заради болести и тяхното евентуално разпространение, и т.н. След което човешкият вид или ще премине в нова, по-висока във всяко отношение цивилизация, или ще се гушне в отминалите тъмни векове.
Вие ще узнаете, защото сте привилегировани да живеете в бъдещето.
То е  ваше!   
мп




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380174
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031