Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2023 21:55 - Всичко върви строго по план
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 6259 Коментари: 3 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Преди всичко да пожелая на всички, които се отбиват в блога ми, Честита нова година с повече поводи за радост, внимание и крепко психическо, морално и физическо здраве.

 

Прелюдия

        Заглавието на настоящото писанийце издава смисъла и съдържанието му, но той – смисълът – е стар и реално представлява една ретроспекция на неща писани/казвани от мен от години по темата. Темата, разбира се, е русийката, но в контекста на актуалните събития. В добавка: всъщност филмът е стар и е гледан от европейската, а и световната публика няколко пъти, но… Така.

 

Интерлюдия

 

        Много добре си спомням, а и гугъл е архивирал съответните кадри и реплики на колхозния деятел тавариш Лукашенко, че в „Специалната военна операция“ в Украйна ще завърши за, цитирам дословно: „Три-четири дни. Там няма кой да воюва с нас“. От датата на  руската военна агресия срещу Украйна минаха не три, а цели 333 /триста тридесет и три дни/ и не само, че има кой да воюва с руснаците, ами и почти сто и двадесет хиляди крепостни наториха украинския чернозем. Според другаря путин – дребен милиционер и криминал, както и пълен дилетант в държавното управление – Киев трябваше не само да бъде превзет на третия ден от „специалната военна операция“, ами за седмица Берлин трябваше да бъде овладян, а според тукашните ватници – Отава и Вашингтон, максимум за месец. На триста тридесет и третия ден, ватата е загубила всякаква инциатива и зарива с камари от трупове някакво украинско село като междувременно загуби Херсон и хиляди квадратни километра първоначално окупирана територия. Говори се за поредна вълна на мобилизация, тъй като настоящите мобики биват скоростно утилизирани и руските загуби на ден достигат до над 600 – 700 души.

Спомням си, също така, че в началото на войната разменихме с германския тигър няколко коментара за това кой ще спечели в крайна сметка тази война. Казах му без капчица съмнение, че победител ще бъде Украйна. За съжаление той не споделяше такова виждане, макар че много му се искаше да бъде точно така. Чест и почитания обаче, че твърдо си задържа подкрепата за Украйна /в което и не се съмнявах/ и направи поредица безценни постове от чисто военен характер по темата.   

 

Защо русийката губи и ще загуби войната

 

Действие първо

 

          Отдавна се опитвам да науча хората около мен, включително и общуващите с мен в блога на нещо сравнително просто:  „Ти си това, което наистина мислиш – това обуславя действията ти, това кове съдбата ти“. Това е аналогия на „Ти си това, с което се храниш“. Това го пиша, за да очертая обстоятелството, че тъжно-трагичният резултат за руснаците в тази война, е по причина на тежката им ментална проблематика. Казвам го и за да очертая още нещо: аз не съм някакъв гадател, а си базирам вижданията на факти; на прост метод, който винаги дава максимален резултат за прогностика и оценка. Да, в основата си е старият анализ-синтез и логика. И още нещо – всички прославени „професори“/“анализатори“ – русофили като буфосинхронисткото трио вацев-христов-чуков, базират лакърдиите си на пожелателно мислене, което не е нищо повече от… пропаганда. „Ние ще превземем Киев“, „Ние ще построим социализЪма“, „Ние ще…“. Разбира се, всички ние имаме своите фиксации, но е не само редно, а задължително, когато искаме да сме сериозни и говорим за сериозни неща, да погледнем всичко с други очи. Та!

 

Действие второ

 

     Очаквано русийката губи войната, но ЗАЩО, след като се твърдеше, че има безаналогови оръжъя, че руската армия е втората в света армия (след тази на САЩ!!!), че може с едно махване на ръката да постави Европа на колене и т.н. Отговорът е прост и е двукомпонентен. Първо, това е пожелателното мислене на колективния руснак или това е мисленето на Иванушка глупака. Това мислене обаче е компесаторно, то идва да замести в определени моменти реалното мислене на Иаванушките, а реалното им мислене е на криминални деятели, страхливци и като цяло – на мишки. Това реално мислене ние виждаме като реална проява и резултат на войната на иванушките. Това реално мислене се концентрира в двадесетгодишното /и повече/ управление на един бездарен нещастник и криминалната му полудебилна шайка, които ще свършат като плъхове.

 

Действие трето

 

Фактите

 

    Русийката се сблъска военно с Украйна, но Украйна получава помощ И ПОДКРЕПА от Запад, включително – разбра се тези дни – колосална помощ от България – потвърдено не само от Кирил Петков и „ДИ ВЕЛТ“, но и от самия Михайло Подоляк.

Нарочно написах ПОДКРЕПА  с големи букви, защото тя е с една идея маааалко по-важна от самата пряка военна помощ. Под ПОДКРЕПА се има предвид санкционната политика на Евроатлантическата общност, плюс Япония Южна Корея, Австралия, плюс спазването на санкциите от самия Китай.

По същество санкциите представляват откъсване на русийката от световните финанси, търговия, технологии и всичко останало. Тези неща не се правят ей-така-на от актуалните политици в Европа, Америка и Япония – те само привеждат тези санкции в правна форма и ги въвеждат в изпълнение. Такова решение може да бъде взето /и е взето/ от факторите, които реално имат пряко отношение с трилионите си към световната финансова, търговска и т.н. системи. Всъщност, това е голямата и истинска война. Войната ще се спечели на полето на финансите, икономиката, търговията, технологиите. На бойното поле, просто ще се случи онова рухване, което безвъзвратно ще разруши на парчета руската държава. Някой наистина ли си мисли, че заради русйката Китай ще загърби интересите си с изражение на трилиони долари и ще тръгне срещу САЩ и ЕС? Че ще плюе на интересите си в Азия и в частност Сибир и ще тръгне да спасява и без това презираната от висшето ръководство бандитска държава? Да, именно за такава смятат русийката в Китай, да напомням ли скандално невъздържаното изказване /по китайските стандарти/ на другаря Ли Къцян отпреди няколко години? Кой е Ли Къцян?

Разкачването на русийката от световната финансова, икономическа и технологична мрежа значи само едно-единствено нещо – че опелото й вече е проведено.

И моля другарите тукашници, поне за малко спрете да бъдете обичайно глупави и не апострофирайте с анекдотите за Наполеон, Хитлер и шведите. Ако не сте наясно /а вие по принцип никога с нищо не сте наясно/, да напомня: срещу Наполеон, Хитлер и шведите русийката не беше сама, а част от многобройни коалиции, по правило включващи и поне две велики сили. Наистина ли някой си мисли сериозно, че без Швеция, Австрия, Прусия /плюс сума германски княжества/, Нидерландите, Испания и най-вече Британия, русийката щеше да бъде някакъв „победител“. В крайна сметка Бонапарт го пипнаха британците, а истинските военни победители са не посмешището Кутузов или злополучният Багратион, а Артър Уесли Уелингтън и Блюхер. За Хитлер, няма какво да обяснявам, знаете – добре, че бяха САЩ и Великобритания, че иначе русийката беше сгънала чадърите. С една реч: русийката тогава имаше стабилни съюзници, богати, напреднали, много по-силни от нея във всяка една сфера – от икономика, финанси, търговия, култура, технологии, умения до… всичко останало.

Сега русийката няма такива съюзници! Не че изобщо няма съюзници. Има! Съюзници са ѝ Еритрея, Северна Корея, Иран /донякъде/, Сирия и май ЦАР /централно африканска република/. Не съм много сигурен вече за Венецуела и Коста Рика. Нали Коста Рика беше?

Русийката няма абсолютно никакъв шанс при това положение, още повече, че точката, от която вече няма връщане назад е премината /point of no return/. Вече е напълно безразлично дали късият милиционер-бездарник ще остане на власт или ще дойдат либерали, или военни. Шанс за оцеляване на русийката имаше буквално до 2020 г., ако обаче ескимосът се беше оттеглил и кагебистите бяха допуснали втора серия с театралната постановка „либерални реформи“. Сега това няма как да се случи. Това го разбира и Ходорковски и затова свенливо и жално проплаква в писанията си, излагани пред Запада, да „запазят русия и да се проведат безкомпромисни, истински демократични реформи“. Е, този път „No way mr. Khodorkovsky“. Ходорковски не е никак глупав, той знае какво точно следва, та затова пише дълги и предълги своеобразни меморандуми и обръщения и т.н.

 

    В условията на отрязан достъп до пазари, пари и търговски взаимоотношения с целия свят, в русийката ще настъпи драматичен разпад с елементи на прегризване на гърла. Апропо, не е като да не е виждано, защото русийката се разпада тъкмо дваж: веднъж в изданието ѝ на руска империя и второ път – в изданието ѝ като СеСеСеРе. Впрочем, в разпадането на русийката като империя, съществена роля играе България, сега – оказва се, също играем съществена роля. Тогава, през 19818 г. дадохме независимост на Украйна, сега помагаме на Украйна да запази независимостта си като ѝ осигурихме една трета от необходимото оръжие, горива и друга логистика, включително хуманитарна и парична.

САЩ и ЕС имат съвкупно близо 50 трилиона долара БВП и са водещи в технологиите, индустрията и търговията. Русийката не може да направи кофа или самобръсначка; безаналоговите ѝ оръжия не се виждат на фронта, а от складовете се вадят танкове Т62. Скоро и това няма да има, с този темп на утилизация на руски допотопни железа. Питамс е само, когато се опразнят складовете и като няма повече чипове от пералните на ограбените украински домове, с какво точно оръжие ватниците ще се противопоставят на сравнително доста модерно въоръжената китайска народно освободителна армия /нали така с еказва/.

 

Финал

 

    Да, всичко върви по план, Русийката изтощава и без това скромните си силици и се подготвя към фаза две – разпад и след това… Фаза три – китайско нахлуване. Явно това е планът на другаря дребен ескимос. Почвам да си мисля, че е китайски агент. Колко ли трябва да мразиш русийката, че да я докараш дотук? Или, освен ако, човечецът си е просто тъп и толкова си може. Не е за пренебрегване този вариант.

А все още „Не са започнали нищо сериозно“! Наистина!?







Тагове:   Русия,   колапс,   разпад,


Гласувай:
12



1. petgrig - путята
22.01.2023 23:49
е прсто тъп. А иначе да, рашката отива на кино. Поздрави!
цитирай
2. nkf - е прсто тъп. А иначе да, рашката о...
22.01.2023 23:55
petgrig написа:
е прсто тъп. А иначе да, рашката отива на кино. Поздрави!

Ами не остава друго. Май наистина е владко тъпото.
цитирай
3. batogo - !!!:))) Много точен, истинен анализ, Мартине!
24.01.2023 09:43
Скоро това ще се потвърди от разпада на империята на Злото веднъж завинаги. Просто всичко е въпрос на време, но е ясно, че няма кой да подкрепя реално една лумпенизирана, базирана единствено на терор, измама и лъжа, агресивна и тотално западаща, вманячена в собственото си "величие" без покритие, граблива и бездуховна империя!
Чест и почитания за написаното от теб, приятелю!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523325
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031