Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2009 12:30 - Днес е 80-та годишнина от рождението на Георги Марков
Автор: kkabakciev Категория: Политика   
Прочетен: 1555 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.11.2009 12:30



Днес е осемдесетата годишнина от рождението на най-великия български писател Георги Марков, светец на българската демокрация!


Но вместо портрет на Марков на мнозина места в Нета се мъдри портретът на ... лице с хубавото име Гяуров. Защото бил казал нещо си във връзка с посланиците ...
Ето защо не само комунистите и гоцетата са проблемът на тая нация! "Демократите" в известен смисъл са още по-голям проблем! Аз не мога да разбера докога този индивид с много хубавото име Гяуров ще продължава да бъде не само член на СДС, но и сред лидерите на партията. Въпросът е съществен за мен, защото аз съм правил тази партия (вж. линка по-долу). Той е известен като лице, което съзнателно и систематично е пречило на разследването и разкриването на убийството на светеца на българската демокрация Георги Марков - което опозори за вечни времена тази държава пред света. Фактите подробно са описани в книгата "Убийте Скитник" на Христо Христов, журналист в "Дневник".
Има и друго. Личните ми наблюдения сочат, че страшно много българи, които не са комунисти, изобщо не знаят за съществуването на тази книга! Това е повече от потресаващо, като се има предвид, че вече 20 години живеем в демокрация и свободни медии, от които, въпреки проблемите, може да се научи всичко.
Книгата "Убийте Скитник" ПРЕДИЗВИКА ИСТИНСКА СЕНЗАЦИЯ ПО СВЕТА! Благодарение на този труд, който е 1200 страници, едва ли вече има грамотен човек в англосаксонския свят, който да не знае, че е разкрито убийството на Георги Марков, разкрит е физическият убиец, разкрити са поръчителите - Политбюро. (И всичко това въпреки, че книгата не е преведена на английски, но беше изключително широко отразена по целия нормален свят.)
Ясно е, че непознаването на случая с Георги Марков и на книгата на Христо Христов не се дължи само на неграмотността, невежеството и неморалността на голяма част от общата българска популация, тъй като - по мои наблюдения - и изключително много грамотни хора с нормални и демократични разбирания НЕ САМО НЕ СА ЧЕЛИ, НО ДОРИ НЕ ЗНАЯТ ЗА КНИГАТА "УБИЙТЕ СКИТНИК"!
Това е също толкова нетърпимо положение, колкото беше нетърпим фактът, че след 10.11.1989 г. огромната част от българите не знаеха нищо съществено за убийството на Георги Марков, а ОСОБЕНО ПОЗОРНОТО беше, че се установи, че също толкова неинформирани и неинтересуващи се са така наричащите се български писатели (една сбирщина подлоги на престъпната комунистическа власт, с незначителни изключения). Фактът на невежеството и непукизма на така наречените писатели беше установен от съпругата на Марков Анабел Маркова, която скоро след промените посети Съюза на българските писатели и участва в среща на почти целия състав.
БЪЛГАРИТЕ В ГОЛЯМОТО СИ МНОЗИНСТВО СА НЕГРАМОТНИ, НЕВЕЖИ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕМОРАЛНИ! Това е единствено верният извод, който може да се направи от гореизброените факти.
Но тук идва ролята на журналистиката. И аз бих си позволил да помоля всички нормални български журналисти да пишат повече за убийството на Георги Марков и за разкриването на убиеца и поръчителите. Това е правено от доста журналисти, напр. г-н Дачков, но са нужни много повече усилия!
Аз самият бях в Англия тогава, когато се разбра, че Марков е убит. Описал съм преживяното и фактите около убийството - такива, каквито бяха известни тогава, в книгата си "Перипетии на надеждата":
http://kkabakciev.blog.bg/politika/2009/10/18/peripetii-na-nadejdata.417885


Тагове:   Марков,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kkabakciev
Категория: Технологии
Прочетен: 637357
Постинги: 262
Коментари: 428
Гласове: 503
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930