Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2020 20:19 - В БЪЛГАРИЯ СМЪРТЕН ГРЯХ Е ДА МОЖЕШ
Автор: kkabakciev Категория: Технологии   
Прочетен: 3593 Коментари: 25 Гласове:
2

Последна промяна: 26.08.2020 20:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Както почти всички мои приятели във Фейсбук знаят, аз 17 години работих в т.н. институт за български език (ИБЕ) при БАН, едно свърталище на комунизъм, масови беззакония, престъпления, некадърност и откровена простащина. Този т.н. институт с изключително некадърен, профански т.н. научен съвет е кръстен в драстично нарушение на Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен на името на отявлен сталинист, Л.Андрейчин. Ето какво през 1954 г. пише сталинистът Андрейчин, който днес е знаме на ИБЕ-БАН-ските профани: “Борбата за по-висока езикова култура е първостепенна национална задача в живота на социалистическото общество. Тъкмо в условията на социалистическото общество може да бъде най-добре схваната нуждата от такава борба [...] В труда на Й.В.Сталин “Марксизмът и въпросите на езикознанието” беше направено принципно разграничение между речниковата и граматическата страна на езика. По този начин речниковият състав на езика беше осветлен ясно, както никога досега откъм своята роля и специфика в строежа на езика [...] Даденото от Сталин теоретическо изясняване на речниковата страна на езика ще допринесе несъмнено и за изясняване на редица важни практически въпроси на езиковата култура. Сега пред езикознанието и пред методиката на езиковото обучение стои задача с огромна важност – да се открият върху основата на сталинското езикознание пътища и средства за по-конкретна и плодоносна работа при усвояването на речниковия материал” (Андрейчин 1954: стр. 222-223). Вж. статията ми “Такова беше, и е, времето: лингвистиката като инструмент за политическа пропаганда” – http://kkabakciev.blog.bg/technology/2009/10/20/takova-beshe-i-e-vremeto.419066?fbclid=IwAR1_nOp1X8mi5-EIWDGD2BTrmQNaIFRmsi0HQbrBXp9qXWk0kuDYMARXJDA
Това мое съобщение е относно един факт, който стана мое достояние вчера и който се отнася до невероятната мерзост, освен некадърността, на ИБЕ-БАН-ските профани и диваци. (Нека не се забравя, че те повечето са екземпляри от женски пол.)
През далечната 1992 г. депозирах дисертация за “доктор на науките” пред т.н. специализиран научен съвет по езикознание при ВАК, мнозинство в който имаха ИБЕ-БАН-ските профани и некадърници. Тази шайка негодници мота дисертацията ми с години! Умишлено не назначаваха рецензенти! Вместо около 6-8 месеца процедурата трая седем години – заради което впоследствие осъдих ВАК по две дела. (А институцията ВАК, разбира се, не беше виновна за забавянето, виновни бяха профаните и некадърниците в т.н. специализиран съвет.) След години на мотаене дисертацията ми накрая получи три положителни рецензии – от професорите Мирослав Янакиев, Русин Русинов (днес покойници) и Ирена Василева. ИБЕ-БАН-ските профани и некадърници от женски пол заедно с някои други негодници и негоднички от СУ вдигнаха масово отрицателни и бели бюлетини на работата ми. По стечение на обстоятелствата тя днес е най-значимият труд по обща лингвистика, писан някога от българин/българка и публикуван в престижно световно научно издателство: https://www.springer.com/gp/book/9780792365389
При така взетото отрицателно решение на съвета и очевидното крещящо несъответствие между стойността на труда, посочен от рецензентите, и вдигнатите бюлетини, Президиумът на ВАК назначи суперрецензент. Няма да казвам името му, за да не персонализирам проблема – а и затова, защото от него лично научих това, което сега ще кажа.
Суперрецензентът написа поредна, четвърта, положителна рецензия на труда ми, след което Президиумът на ВАК ми присъди научната степен – през 1999 г., със седем години закъснение. С решението, взето от български учени от най-висок ранг в най-различни области, беше нанесен изключително жесток ритник в зурлата на ИБЕ-БАН-ската некадърност!
Защо пиша всичко това за пореден път във ФБ и го припомням? Защото има нещо, което научих вчера, и което е умопомрачително. Десет години по-късно, през 2009 г., ИБЕ-БАН-ските изроди (95% женски екземпляри) вдигнали масово отрицателни бюлетини на докторската дисертация на суперрецензента ми – като отмъщение за написаната от него положителна рецензия на моя труд! И провалили защитата му, отново при наличие на три положителни рецензии! Слава Богу, и в този случай Президиумът на ВАК отхвърлил невероятно просташкото и нагло “решение” на профаните и изродите от женски пол и присъдил на дисертанта степента “доктор на науките”!
Ето, това представляват ИБЕ-БАН-ските морални изроди!
Наука? Стойност и постижения в науката?
Тези неща нямат абсолютно никакво значение! Единственото, което има значение, е да бъде ударен врагът, който “има нахалството” ДА МОЖЕ повече от изродите!
Както е казал Стамболов, “В БЪЛГАРИЯ СМЪРТЕН ГРЯХ Е ДА МОЖЕШ!”
Да се чудим ли защо днес текат тези драстични протести? Аз не се чудя ни най-малко!



Гласувай:
4



1. pando - 100 %
26.08.2020 21:19
ISTINA!
цитирай
2. krumbelosvet - Така ли е казал Стамболов?
26.08.2020 22:15
Знаех, че е мразел българите, затова с такава лекота ги е биел и УБИВАЛ, но за тия отровни думи не знаех. Почти всички българи които познавам УВАЖАВАТ можещите хора. А аз се радвам на всяко полезно постижение.
А авторът е като Стамболов - българофоб и мизантроп. Но Стамболов има едно оправдание - монголоид е,
изродът. Нищо против монголоидите нямам, щом не са изроди.
цитирай
3. kkabakciev - Има някакъв проблем, не мога да разбера какво става
26.08.2020 22:28
Вече три пъти се появява коментар, който аз одобрявам, но той не се появява. В него пише, че авторът не знае - не е знаел, че Стамболов е автор на мисълта В БЪЛГАРИЯ СМЪРТЕН ГРЯХ Е ДА МОЖЕШ! Аз самият не съм 100% сигурен чия е мисълта, но съм чувал от историка Андрей Пантев, че това го е казал Стамболов. Чувал съм го от него не на улицата, а по телевизията. Търсил съм специално тази мисъл в Интернет ... Какво излиза? Излизат много съобщения, че аз, Красимир Кабакчиев, съм цитирал тази мисъл и съм я приписал на Стамболов. Майтаааап! Но при всяко положение тази мисъл е ВЯРНА! Хиляда процента!
цитирай
4. kkabakciev - Аха, ето го, коментарът се появи най-после
26.08.2020 22:34
Няма да коментирам изказаното за мен самия мнение. Само ще кажа, че познавам страшно много българи, които не уважават можещите хора. Давал съм много пъти този пример, пак ще го дам.
Когато Тициан умира, покосен от чумата, венецианци рискуват живота си, не го изгарят и не го хвърлят в масов гроб, а го полагат в църквата до известната негова картина. Ако бяха българи, щяха не само да го изгорят и хвърлят в масов гроб, ами щяха да изгорят и хвърлят картините му.
Като следствие от горното, днес Италия е Италия. А България е България.
Едното е уважавана в целия свят държава на историята, изкуствата, културата, техниката и какво ли не още. А България е известна като една държава кочина с корумпирани, нагли и неграмотни управници, с корумпирано население, 67% от което би дало подкуп, за да реши всеки един свой проблем, и т.н. Кочиноооооо, кочино България! Защо си кочина?
Ха-ха, защо? Много е просто! Защото такава я прави популацията! Няма кой отвън да го стори това зло! Хахаха! Макар че изобщо не е смешно!
цитирай
5. elizabethborislavova - и това, че някой е бил против значи ли че имате научни постижения
26.08.2020 23:03
Може ли да кажете един Ваш научен принос? Малко да се разведрим. Споделете един?
цитирай
6. kkabakciev - Отговарям на elizabethborislavova. Иска да кажа един мой научен принос. Хохохо. Ами като имам много?
27.08.2020 00:36
Какво да правя? Да не би да се разведрите прекалено много, а, госпожо?
Сериозно - аз съм автор на теория за композиционния вид. И съм вторият в света в момента, който го разбира много. Мноооого! Естествено - след откривателя на композиционния вид Хенк Веркьойл, нидерландец. Той е на 80 г. и го откри през 1971 г. Аз съм на 66 и първата ми публикация, в която обясних фундаменталното значение на неговото откритие, е от 1984 г. Ама я по-добре да дам думата на другите какво казват за мен, хохохо. Ще е на английски, в следващо съобщение. Трябва да взема точните цитати. Всички българи вече са огромни спецове не само по футбол и право, ами и по епидемиология. И най-вече по английски език. Така че ще го разберете. Само малко търпение, моля.
цитирай
7. kkabakciev - Ето два цитата, мисля, че са повече от епохални и достатъчни
27.08.2020 00:48
Abraham and Leiss (2012: 326), "the first researcher to note that languages develop either a category of aspect or an article system was the Bulgarian linguist Kabakciev (1984b, 2000)".
Bulatovic (2013: 65): "The analysis mainly looks at the works of Vendler, Verkuyl and Kabakciev as the cornerstones of what is known today as compositional aspect."
Винаги съм имал много високо мнение за работата си, но истината е, че никога не съм си представял себе си като крайъгълен камък на нещо - заедно с Веркьойл и Вендлер. А ето, преди седем години бях определен за крайъгълен камък. Не е зле, кво? Нали? Да се пукат враговете! Все някой ден идва Видовден! А понякога, ако рече Всевишният, даже идват много Видови дни ....
цитирай
8. apostapostoloff - Дай му на комунягата борба, бой, сражение.
27.08.2020 06:28
Червената маймуна все на бой налита. И затова заслужава само три неща: сопа, въже и куршум!
цитирай
9. kkabakciev - Вижте още факти - какво представлява така наричащият се институт за български език при така наричащата се БАН
27.08.2020 08:27
https://dnes/obshtestvo/mon-spornata-vapros-7-ot-maturata-po-bel-nyama-da-se-zachita?fbclid=IwAR1Vb1pAD1Bv62vPUlBeVL4rsArjbDyLcanH44oIdpjnlZ76lj6Dg0IPA04

Ето ги какво представляват. Директорката на т.н. институт съвсем убедено и спокойно заявява пред медиите: "в изречението Иван обича Мария, ако заменим допълнението с местоимение, няма да кажем Иван обича я. Ще образуваме изречението Иван я обича. Това е правило, което знаем, но го няма формулирано", обясни проф. Коева.

Алоу, госпожо директорке, като го няма формулирано това правило, не трябва ли Вие лично незабавно да си подадете оставката, а? Това е абсолютно фундаментално правило в българската граматика, госпожо директорке! И щом го няма, това означава, че Вашият т.н. институт не изпълнява дори най-елементарните задачи за описание на правилата на българския език!

Може ли някой тук да си представи, че в английските граматики няма елементарно правило за словореда? Правило, което да обяснява, че на английски се казва John loves Mary, а при заместване с местоимение става John loves her! И не става John her loves, т.е. Иван я обича, както на български. А в българските граматики, по официалното признание на самата директорка на т.н. институт за български език, не са описани дори тези абсолютно елементарни правила на словореда в българския език!

ЗА КАКВО ГОВОРИМ? ЗА КАКВО? ЗА ДРАСТИЧНА НЕКАДЪРНОСТ И БЕЗХАБЕРИЕ!
цитирай
10. elizabethborislavova - Браво!
27.08.2020 08:29
kkabakciev написа:
Abraham and Leiss (2012: 326), "the first researcher to note that languages develop either a category of aspect or an article system was the Bulgarian linguist Kabakciev (1984b, 2000)".
Bulatovic (2013: 65): "The analysis mainly looks at the works of Vendler, Verkuyl and Kabakciev as the cornerstones of what is known today as compositional aspect."
Винаги съм имал много високо мнение за работата си, но истината е, че никога не съм си представял себе си като крайъгълен камък на нещо - заедно с Веркьойл и Вендлер. А ето, преди седем години бях определен за крайъгълен камък. Не е зле, кво? Нали? Да се пукат враговете! Все някой ден идва Видовден! А понякога, ако рече Всевишният, даже идват много Видови дни ....

цитирай
11. morskipesni - До автора на материалчето-постинг
27.08.2020 10:42
Сто пъти се обидихте САМ. И това от "лингвист". Плюе, на гърба му пада и си мисли, дъжд го вали! Тоя често цитиран сатрап Стамболов е тероризирал пра-прадядо ми, Светлия Войвода Панайот Хитов, безстрашен народен закрилник, учител по хайдутлук на Левски, автор на първите за времето си БЕСТСЕЛЪРИ написани на достъпен език- тоест , ЛИНГВИСТ от ДРУГА величина.
цитирай
12. kaliban3 - Посочените цитати определено п...
27.08.2020 11:12
Посочените цитати определено показват, че авторът е признат авторитет в областта си. Във връзка с което, бих го помолил да разясни на блоговите "лингвистични" историци, че ако една дума от един език прилича на друга от друг, това не е доказателство за някаво родство.
цитирай
13. kkabakciev - Отговор на morskipesni. Защо трябва да обяснявам свръхелементарни работи?
27.08.2020 12:07
Все едно да кажа "Всички са маскари" или "Няма човек, няма проблем", и да ме обвинят, че одобрявам Бай Ганьо или че съм сталинист. Глупости!
цитирай
14. kkabakciev - Отговор на kaliban3
27.08.2020 12:25
Знам за какви "лингвистични историци" говорите, не им обръщайте много внимание, макар че те са доста бъбриви и досадни. Ще дам следния пример. Бях на посещение - организирано, в Шри Ланка у семейство, което живее както преди 500 г. - без ток. Вода си носят от кладенец на 1км, къщата им е от кал, слонове идват и я събарят от време на време, и т.н. Но иначе видно са много щастливи от живота. Дъщерята се обърна към баща си и му каза "тати". Попитах това татко (dad) ли означава - отговориха да. Е, добре, на базата на такъв факт "лингвистичните историци" може да кажат, че има родство между българскя език и синхалския. И то наистина има - защото двата езика са индоевропейски по произход. Но да се каже, че са сродни, е много пресилено. Все едно да се приеме, че магарето е сродно не на коня и зебрата, а на пингвина, защото пингвинът е животно. Текущата мания на мнозина от тия "лингвистични историци" е да "докажат" - хахахаха, че българският не е славянски, ами е тюркски (а тюркските езици не са индоевропейски) и така нататък. Защо? За да отхвърлят връзката с Русия, а оттам и с комунизма. Майтап! И аз съм против комунизма, ама това не значи, че, понеже искам тая държава да се декомунизира, трябва да тръгна да отхвърлям научните факти - а именно, че българският език е славянски.
цитирай
15. krumbelosvet - Щом мислиш, kkabakciev ,
27.08.2020 12:36
Щом мислиш, че "мисълта" от заглавието е вярна, ако си българин, требе да се самообесиш. Ква е тая шизофрения? Бългаприте са долни, но ти, един от тях, си горен.
Произходът на тая шизофрения е в ИГОТО, но след Освобождението бързо беше излекувана от победите при Шипка и Сливница.
Възродиха тая шизофрения НАЦИОНАЛНИТЕ КАТАСТРОФИ и ПРОПАГАНДАТА на смъртните врагове на България, начиная от... Бърнард шоу с комедията му "Arms end the man" от 1894-та година.
цитирай
16. kkabakciev - Какъв е проблемът, krumbelosvet? Да, българите са долни! Не всички, разбира се, но много от тях!
27.08.2020 13:17
Критерии за "долност" няма - но има за корумпираност, много близко понятие. Социологически и статистически категорично е доказано, че българите в мнозинството си са изключително корумпирани! Извадки от Интернет: "през 2014 г. равнището на участие на гражданите в корупционни сделки достига рекордните 29,3% от пълнолетното население на страната"; "България е най-корумпираната държава в ЕС; "В ежегодната класация за индекса на корупция на "Трансперанси Интернешънъл" от общо 177 държави от цял свят България се намира на 77 място"; Когато държавни служители настояват гражданите да им дадат подкуп или подарък, или да им направят услуга, средно между 50% и 70% от тях се съгласяват и стават страна по корупционна сделка".

И така, връщам се на въпроса: "Защо българите са долни?" Отговорът му е повече от елементарен: защото са КОРУМПИРАНИ! Пак казвам: не всички, но мнозинството от тях!

Хахаха, сещам се в момента нещо точно по темата. Една от изродките в гореописания така наричащ се институт има син, който се води "добър професионалист" в специфична, високопрестижна област. Добре, но се оказва корумпоелемент - като майка си. Взема, че поисква рушвет. И рушвет му се дава. Само че под формата на белязани банкноти. След което полиция му щраква белезници - и всичките му колеги виждат с очите си как го откарват. Следва яка присъда, макар че отърва затвора!

Хахаха! Макар че не е много смешно. Смея се, защото знам, че все някой ден идва Видовден! И, както казах по-горе, понякога даже идват много Видови дни!
цитирай
17. krumbelosvet - Ох, критиче
27.08.2020 23:05
Като ти гледам физиономията на човек без достоинство, ясно защо плюеш майка си. Майцеплювец. Изгонили са те като отявлен негодяй.
цитирай
18. kkabakciev - Хахаха! Каня всеки нещастник, българин, да дойде тук да излива напълно безплатно помия по мен! Щом му носи удовлетворение и утеха!
27.08.2020 23:33
И нещо забавно от думите на нещастника. Напомня ми за случая с Дали - който, както е известно, е бил изгонен от Дружеството на сюрреалистите. Когато научил тази потресаваща вест, той зяпнал. Защо? Защото след това произвел едно много гръмко "Хахахаха"! И добавил известната знаменита фраза: "Le surrealisme, c'est moi!"
Аз съм изгонен от просташкото, престъпно и профанско нещо, наречено БАН. И всеки път, щом се сетя за това, и аз произнасям едно гръмко "Хахахаха"! И заявявам: "Науката, това съм аз!"
Апропо, член съм на Гръцката академия на науките.
Хахахаха! Хахахаха! Хахахаха!
цитирай
19. krumbelosvet - О, гръцката академия
28.08.2020 06:23
В Атина още има булевард "Василий Българоубиец".
Ха ха ха! Български езиковед изгонен от БАН и приет при гърците, щото ТАМ е Меката на българския език.
цитирай
20. kkabakciev - Ужас! Голяма неграмотност!
28.08.2020 07:42
krumbelosvet написа:
В Атина още има булевард "Василий Българоубиец".
Ха ха ха! Български езиковед изгонен от БАН и приет при гърците, щото ТАМ е Меката на българския език.

Не съм "български езиковед", а съм англицист и специалист по теоретично езикознание. И не съм "приет от гърците", а съм поканен от тях да стана член на тяхната академия - заради приноси главно в теорията на общото езикознание и англицистиката. Докъде се простира невежеството?! Българското! И откъде тръгва мерзостта!? Готова винаги да преиначава. Чрез израза "български езиковед" приначаващият се мъчи да намекне, че аз съм изследовател само на българския език. Хахаха!

P.S. Всеки може да провери в сайта на Гръцката академия на науките Atiner, и ще види, че в три поредни годишнини на едно от петнадесетте им списания в най-различни научни области - Athens Journal of Philology, са публикувани три огромни по обем мои статии. Вж. тук - https://wwwnals/ajp. Чак ми е неудобно. Никога в живота си не съм си представял, че научно списание ще поиска да публикува три мои статии (т.е. на един и същ човек) в рамките на три години. Това може би е световен рекорд. В първата статия представям обяснение на причините за съществуването на SOT (съгласуване на времената) в английския език. Втората е огромен обзор на фундаменталното (универсално - валидно за всички езици по света) явление композиционен вид (открито през 1971 г. от Хенк Веркьойл, нидерландец), а в третата предлагам обяснения за причините за съществуването на явлението перфект в езиците по света.
цитирай
21. kkabakciev - Българите са варвари. Не всички, но едно голямо множество!
28.08.2020 08:17
По-горе дадох пример с Тициан, който, когато умира покосен от чумата, венецианци рискуват живота си, не го изгарят и не го хвърлят в масов гроб, а го полагат до известната му картина "Мадона от Пезаро" в базиликата Санта Мария Глориоза дей Фрари. Ако бяха българи, щяха не само да го изгорят и хвърлят в масов гроб, но щяха да изгорят и картините му! Това е повече от сигурно - доказва се от отношението на българите и на държавата кочина България към много други български творци през цялата по-нова история, не само от комунизма.
Какво става с безброй български творци? Те са преследвани, унижавани и много от тях физически унищожавани във варварската държава България. Ето какво се случва с най-големия български поет, Пенчо Славейков.
"На 10 юни 1912 г. далеч от родината си, в малкото италианско градче Брунате над езерото Комо, умира Пенчо Славейков. През август 1911 г., след като е освободен първо от поста директор на Народния театър, а след това и от този на директор на Народната библиотека в София, огорчен и унизен, Славейков напуска България ... В началото на 1912 г. Славейков получава известие от Швеция, че е предложен за Нобелова награда за литература от Алфред Йенсен. Получава обаче и друго съобщение от родината – пенсията му спира да пристига."
http://glasove/categories/izgubenata-bylgariya/news/kogato-me-izgubite-samo-togava-shte-me-namerite

Повтарям, за да се осмисли добре и да се запомни. Българите са варвари. Не всички, но едно голямо множество! Най-ново доказателство: изгонването на цвета на нацията - най-младите и най-можещите. Над два милиона българи са изгонени от България през последните десетилетия!
цитирай
22. kkabakciev - А сега нека да се посмеем - чрез един абзац от моя статия, публикувана в пресата през 2009 г.
28.08.2020 11:48
Тук по-горе един индивид излага потресаващо смехотворни по неграмотността си аргументи, твърдейки (косвено), че българският език трябва да се изучава само в България и че не може да се изучава правилно в Гърция! Глупост на колела и с крила! Хахаха! За ограмотяването на индивиди с това "мислене" ето един абзац от статията ми "Новият институт. За нуждата от лустрация и радикална промяна в БАН, особено в т.н. хуманитарни институти", в. "Про и анти", брой 50 (933), 2009 г.:

"Мнозинството от така наричащите се учени в този така наричащ се институт мисли, че българският език е “уникален феномен”. И те, и само те, “учените-българисти”, могат да го изследват. Защото са българи и защото институтът е в България! Този начин на мислене издава повече от невероятен профанизъм! Българският език е също толкова ценен и уникален, колкото е ценен руският, английският или циганският, и всеки друг изследван или неизследван език на планетата, включително на племената в джунглите на Африка! При положение че мнозинството така наречени учени от обсъждания институт нямат дори и бегла представа от постиженията на модерното общо езикознание (мое наблюдение), да се мисли, че Институтът за български език е уникален, защото изследва българския език, е същото, каквото би било да се мисли за един въображаем Институт за пингвинистика в Пингвинландия. В този “институт” изследват само и единствено “уникалната птица пингвин”. А иначе не познават таксономията на видовете! И дори не признават теорията на Дарвин!

http://kkabakciev/technology/2010/01/20/za-lustraciia-i-radikalna-promiana-v-ban.476489
цитирай
23. kkabakciev - Самюел Джонсън: "Патриотизмът е последното убежище на негодника"
30.08.2020 07:06
В България е пълно с патриотични негодници, некадърници, мерзавци. Познаваме прекрасно тоя клас изключително долни индивиди, защото са представени много добре в основното сборище на престъпници, корумпоелементи, тарикати и наглеци в България - в така наречения парламент. Има ги в изобилие и в Интернет.
Тия екземпляри, когато, например, стане дума за Стефка Костадинова, моментално изревават: "Ооооооо, Стефка Костадинова е велика спортистка! Защо? Защото е българка!"
Не, малоумници! Стефка Костадинова е велика спортистка, защото е Стефка Костадинова, а не защото е българка. Ако Стефка Костадинова беше родена и израсла в Турция, Албания или Малта и й бяха предоставени подходящи условия да спортува, пак щеше да е световна рекордьорка - и съответно туркиня, албанка, малтийка. Защото да си голям спортист е заложено в гените, мозъка и организма на отдения човек, а националната принадлежност е нещо произволно, случайно, и няма нищо общо с възможностите на отделния индивид.
По подобен начин малоумниците "мислят", че българският език е велик, защото е на българите, които са велики. А българите са велики, защото са ... българи, и съответно България е велика, защото е ... България. Хахаха! Ако по стечение на исторически обстоятелства българският език беше говорен от турците, а българите говореха турски, тогава патриотичните български малоумници щяха да реват, че турският език е велик. Защо? Е, как защо? Защото се говори от българите. А българите са велики, защото са ... българи. И така нататък. Както казва Айнщайн, само две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост.
цитирай
24. krumbelosvet - О, ти си бил читател на весничето на Станилов
31.08.2020 10:53
Случайно го познавах лично. Макартист и мракобес. И също чест гост и поклонник на Гърция.
А българите са били образец на почтеност през Възраждането. И дори до "промените", когато новите съюзници започнаха да проповядват философията на ЕГОИЗМА И ИНДИВИДУАЛИЗМА.
При соца корупцията и престъпността изобщо беше никаква, в сравнение със Запада. Клинтън беше уличен, че не плаща данъци, Хелмут Кол, че финансира незаконно партията си, за Италия да не говорим и за мафията там и в САЩ, с които бизнесът и правителствата мирно съжителстват, и даже им възлагат "особени" поръчки.
цитирай
25. kkabakciev - Двама психиатри разговарят
31.08.2020 13:37
Нов психиатър в отделението: "Я, пациентът в стая №5 нещо пише. А на мен ми каза, че е неграмотен."
Стар психиатър в отделението: "Не, това е наш отдавнашен пациент, професор. Да не го безпокоим, върши много полезна работа. Пише си диагнозата в момента!"

И тук има някои, които вършат много полезна работа. Сами си пишат диагнозите. Много похвално.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kkabakciev
Категория: Технологии
Прочетен: 633273
Постинги: 262
Коментари: 428
Гласове: 503
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031