Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2010 11:39 - Отново за кочината БАН!
Автор: kkabakciev Категория: Политика   
Прочетен: 8910 Коментари: 13 Гласове:
1



Идете да видите какво става в кочината БАН!

Във феодално-комунистическо-ченгесарската, просташка, безумна кочина БАН!

Проследете внимателно следния нормативен текст:

Устав на БАН: "Чл. 58. (1) Дейността на учените в БАН се оценява периодично по критерии и методика, утвърдени от Общото събрание на академията, допълнени съобразно научната област от научния съвет на постоянното научно звено по процедура, определена в правилника по чл. 36, т. 1 от този Устав. (2) Правните последици от оценката на дейността на учения се определят от закона и този Устав."

А сега идете в сайта на кочината БАН и вижте как криминалната, феодално-комунистическо-ченгесарска, просташка и безумна така наричаща се управа на БАН се кани да "атестира кадрите"! Ето:

http://www.bas.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0078&g

Въз основа на "Методически указания за атестиране на научно-техническия и научно-помощния персонал, приети от УС на БАН", и на "Методически указания и базисна атестационна карта за учен в БАН, приети от ОС на БАН на 19.04.2010г. (обновени на 20.05.2010 г.)".

Тези идиотски сами по себе си (по съдържанието си) "методически указания" са АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННИ - те не почиват на разпоредбата на чл. 58 от Устава на БАН!

С тях Уставът на БАН се погазва драстично!

Да припомним и изключително показателния факт, че в кочината БАН съществува цял Институт за правни науки! И така приближаваме към корена на злото! Невероятни правни неграмотници, профани и дебили извършват "атестирането" в така наричащата се академия на науките, като дори цял институт по право участва в наглото противозаконно поведение!

Ако в този така наричащ се Институт за правни науки имаше поне един разбиращ от право, той отдавна щеше да нададе глас срещу НАГЛОТО ПОГАЗВАНЕ НА УСТАВА НА БАН! Очевидно е, че и този институт - както повечето други в хуманитарната и обществената област - е пълен с комунистически профани!



И ТАКА, ИМАМЕ ПОРЕДНО КАТЕГОРИЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ БАН Е ЕДНА КОЧИНА! АБСОЛЮТНА!
ФЕОДАЛНО-КОМУНИСТИЧЕСКО-ЧЕНГЕСАРСКА, ПРОСТАШКА, БЕЗУМНА!
СЪЩАТА КАТО КОЧИНАТА БЪЛГАРИЯ - НЕПРАВИЛНО НАРИЧАНА ОТ НЯКОИ ДЪРЖАВА!
А ДОРИ МОЖЕ БИ И ПО-ГОЛЯМА!


Тагове:   бан,


Гласувай:
1



1. анонимен - Не говори така за хората
27.06.2010 15:44
Те всеки ден достигат нови висини в нАуката :-D
цитирай
2. kkabakciev - Да, разбирам иронията, но никак не разбирам следното нещо
27.06.2010 15:50
Как е възможно в цялата БАН да няма ДОРИ И ЕДИН ЧОВЕК, който да каже, че царят е гол, или че просто не се спазва уставът, или ..... просто да направи нещичко, от което да се види, че в БАН не работят само влечуги, лазещи всеки ден по корем пред началниците за трохици от трапезата им.
Да, истината е повече от жалка!
В БАН работят само влечуги, лазещи всеки ден по корем пред началниците за трохици от трапезата им! Ако има някой, който да се е възпротивил на беззаконието, все пак първо трябва да чуем за него/нея, нали .....
цитирай
3. bogomil - Потвърждавам текста в постинга
01.07.2010 09:13
И аз съм отразявал мнението си относно проблемите на БАН. както в средствата за масова информация, така и в блоговете си в Интернет. На същото мнение съм! Поздравявам автора на постинга, който много добре поставя някои остри и актуални проблеми на БАН! Явно авторът е в истинската кухня. Оценките на научните работници не се извършват на базата на продукцията и научните им постижения. Развитието в БАН в най-общи линии е във вертикална посока. Научните степени и звания се дават предимно свързано с административни длъжности и израстване. Липсва или почти липсва хоризонтално развитие на кадрите. До научните степени и звания се домогват обикновено кариеристи и техни посредствени помагачи, склонни към раболепие. Проблемът е много сериозен. И е трудно да бъде описан, обяснен с факти и аргументи тук. Само този, който е работил в институт на БАН по продължително време е наясно с почти неконтролируемите действия при тъй нареченото автономно управление на БАН и неговите институти.

www.bogomil.blog.bg
www.nautchnitrudove.blog.bg
www.vestnitcibogomil.blog.bg
www.bg.netlog.com/b_v_kolev
цитирай
4. kkabakciev - Забавил съм се доста с пускането на горния постинг
16.07.2010 09:00
Извинявам се на автора!
цитирай
5. bogomil - Относно решение 110 от 9,02.2010 на Народното събрание о
23.07.2010 19:14
Уважаеми г-н Kkabaktchiev,
Оставам с категоричното лично убеждение и мнение, qе вие много добре познавате онова. което става в кухнqта на БАН. Предполагам, че сте запознат с решение 110/09.02.20109 на комиси[ от народното събрание разследваща сътрудници на ДС, работещи в БАН. Интересно би било Вашето становище относно представеното в тоеа решение. Ако го нямате, бихте могли да го намерите в нчколко мои постинга с продълвения в блога ми www.bogomil.blog.bg
Вие сте добър анализатор!

с поздрав, уважение и най-добри пожелания

www.bogomil.blog.bg
цитирай
6. bogomil - Относно Вашия въпрос свързан с дисертацията ми. Издадени са две мои монографии
07.08.2010 10:27
Уважаеми г-н Кабакчиев,
Снощи кликнах на модерация и видях, че е пълно с мои постинги и коментари на читатели. Прочетох въпроса ви. Тъй като разбрах, че вашият син се занимава с металознание, чуствам приятно задължение да ви дам точен отговор. Обобщено отговорът потвърждава констатацията в този ваш постинг. Най-напред в продължение на 17-18 г. работих и защитих на секретен съвет дисертация за н. ст. ктн. Още тогава се разкриваше направление. Специализираният научен съвет ми препоръча да разработя дисертация за н.ст. ДТН. Една -две година работих преди да защитата под ръководство на единия от създателите на института по металознание чл.кор.проф. Иван Димов, но той почина и след защитата на дисертацията за н.ст. КТН беше извикан от акад.А. Балевски Янко Арсов от Мароко, където беше на гурбет, преди това изгонен от проф. Димов за приписване на неговите заслуги за собствени и за бездействие по пряко поставените му задачи. Беше извикан за директор и за развитие на проблематиката, която защитих на секр. съвет. Приживе проф.Димов искаше да ми даде 20 души. Успя да ми даде двама и почина. С идването си Янко Арсов ми заяви категорично "Колев, чух че си защитил много добре дисертация, но ти до никъде няма да достигнеш" И си изпълни злобната закана с методи и инквизция от средновековен тип.., без физически изтезания разбира се. Съкрати ми бройките и т.н. Представих готова дисертация с автореферат за н.ст. дтн. Арсов протака процедурите по вътрешна защита повече от години, в нарушение на чл.20 от закона за н,степени и звания, в срок от 20 дни да се мине през вътрешна зашита и да се даде протокол. Бях в процедура, когато на връх рожденния ми ден, след повече от 2 години бях извикан и ми беше връчено известие за пенсиониране. В този момент той кандидатстваше за академик. Страх, го беше, че ще се компрометира, ако ме пусне, защото той напълно се провали с машините в научно прозводственото предприятие (НПП)
"Електрометал"и по специално в научно експерименталната лаборатория (НЕЛ) за леене на стомани и чугуни (затрити са там, милиони), които трябваше да леят сплави по моята дисертация.Там машините замлъкнаха за винаги, но това не попречи той да стане академик под крилото на акад. Юхновски, умеейки хитро да манипулира, да подвежда тогавашния Председател на БАН и да раболепничи пред него, в същия момент дерибействайки в ИМ-БАН, изолзвайки доноси, компромати и какво ли не. Парадокс който е възможен само в Република България. Срамни и недостойни за Директор и "учен" пречки пред НТС по машиностроене, където ме номинираха за инж. на годината. Все пак публикувах дисертацията в две монографии, т.е оставих на лист това което съм работил 37-38 години, за да се ползва евентуално опита и резултатите от ония, които решат да продължат изследванията по тази дисертация. която Проф.дтн Цоло Ращев окачестви публично като " Златни жили", а от проф.дтн.от името на НТС по машиностроене секция. Металознание като "разкриване на направление, нещо което в наше време не става всеки ден". Никой не потърси сметка на този невероятно мнителен,тясно скроен и злобен човек, определен от много хора като "срам за българската наука"
В решение 110/9.02.2010 на Народното събрание относно обнародване имената на сътрудниците на ДС срещу името на двойния агент Янко Боянов Арсов е записано, че след 10 ноември 1989 г. той си остава двоен доносник!. Такъв си беше през цялото време на "ръководство" на ИМ-БАН. "Надарен" за доносник, за фабрикуване на компромати, да преследва и унищожава стараещите и можещите неудобни нему , да изобретява клевети, да прилага съвременни методи наинквизиция, властолюбив и мнителен кариерист до най-висша степен. За жалост продължава да се подвизава на тихо място, на почивна станция в ИМ-БАН със заплата на министър , че и по-голяма, като почитен директор. Това е човек, който един експеримент не е в състояние да направи. Трудовете са му в Им-БАН са подаръци и са по проблеми по които нито е специалист, нито е в състояние да разработи. Който не го пише на първо място попада под ударите му! Предхождащият го Директор. чл.кор.проф. Ив. Димов всеки ден слизаше по халетата при машините и лично участваше и даваше указания за решаване на конкретни завързани проблеми. Два-три дни преди да почине през май 1984 г. аз бях в кабинета му на доклад по изследователската дейност. Тогава беше много зле и сам ми каза. "Колев не съм добре". Викам му "Проф. Димов да извикаме лекар." Не, няма нувда!-отговори и веднага нагълта една шепа лекарства-хапчета. Не минаха и 5 минути, видях го в халето до една машина за леене на леене на магнезиеви сплави подготвяна за изложбата "Гифа"-тогава ГФР. Доносникът Янко Арсов, за десетки години нито веднъж не бе слязал в халетата и лабораториите. Неговия път беше до разкошната тоалетна баня с разни екстри направена специално само за него, до Цу на БАН и др. външниинстанции, за да раболепничи и да си урежда личните игри и интереси. Сега му направили като почетен директор нов разкошен кабинет, за да мове да почива по спокойно. Ако се направи обективно компоетентно проучване и разследване аз съм убеден, че ще му бъде отнето академичното звание. Този човек няма данни по скоро не заслужава и младша научна степен. Но в България всичко е възможно! Да оставим настрани подсъдните му деяния и унищожаване на толкова многостараещи се и мовещи хора от Института, затритите милиони лева в Научно експерименталната лаборатория НЕЛ на територията на бившето НПП"Елекрометал", където машини и скъпо оборудване замлъкнаха завинаги след 1989г. Ако създателите на методите за обработване на материалите с газово противоналягане има начин да станат от гроба и да видят какво става в института, който създадоха и прославиха в цял свят, сигурно пак доброволно ще влязат в гробовете си! В коя държава са възможни подобни подсъдни деяниия и се трърпят, без да им се потърси отговорност!?

с поздрав
www.bogomil.blog
цитирай
7. kkabakciev - Благодаря на автора на предното съобщение (bogomil)
13.08.2010 15:17
Ще отговоря при първа възможност.
цитирай
8. kkabakciev - Благодаря още веднъж на автора на съобщението - 6. bogomil - 07.08 10:27
19.08.2010 23:09
Прочетох го подробно, описаните събития и факти не са изненадващи за мен.
Напълно се присъединявам към констатациите, че в БАН са възможни невероятни безобразия, беззакония, безумия и престъпления. И няма кой да потърси сметка за тях! Защото мнозинството работещи в БАН е едно не просто апатично, а престъпно апатично мнозинство. То, както съм го определял много пъти, представлява едни влечуги, лазещи всеки ден пред началниците за трохици от трапезата им. Има отделни хора, които се противопоставят на наглата, криминална, просташка, варварска управа на БАН, и те обикновено заплащат за това по един или друг начин - вътрешни преследвания, уволнения и пр.
Синът ми не работи в областта на металознанието, но е в относително сродна област и е в "Макс Планк".
Явно е, че в България много трудно може да се прави наука, и причините за това според мен са, че българите не могат да се организират в полза на някаква кауза или срещу някакво зло. Българите умеят а се спасяват поединично, но, ако трябва да се прави нещо общо в обществен план, по-добре не ги търси!
Пожелавам Ви успех в борбата срещу криминалната управа на БАН и на съответния институт!
Аз лично мога да кажа, че никога не съм прекратявал тази борба, и че тя все пак се е характеризирала и с успехи - въпреки че съм бил изправен срещу десетки некадърници и криминали. Успях да осъдя просташкия криминален така наречен Институт за български език при БАН за десетилетно нагло криминално поведение - и тези диваци се гърчиха и продължават да се гърчат в невъзможност да заплатят дължимите ми средства:
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=187378
http://www.politika.bg/article?id=13784
Жалка работа!
Но какво да се прави? Не можем да получим удовлетворение в тази просташка, варварска държава, не може да се постигне справедливост, защото е необходимо някакво мноизнство от свестни българи, което просто го няма.
Нямаме друг сериозен шанс, освен да се спасяваме поединично, а, ако можем да направим нещо и за общото благо, това ще е като бонус. Аз съм го направил - осъдих един институт при БАН два пъти за неатестиране и необявяване на конкурс, осъдих и ВАК. Но какво от това? Не виждам след себе си много други хора, които като мен да търсят правата си.
Успех Ви пожелавам в борбата за справедливост - и най-вече Ви стискам палци за душевен мир и чувство за изпълнен дълг - поне пред себе си.
цитирай
9. анонимен - Къде е проблема?
07.09.2010 23:22
Добре, само аз ли не виждам къде е противоречието?
цитирай
10. chara - Ех, ама и Вие ...
21.01.2011 15:15
Предполагам не знаете, дори не допускате, че в прокуратурата има назначени няколко "юридически съветника"!
В прокуратурата, където изискването е - наличие на юридическо образование!
Радвам се, че се появихте в блога ми!
Виждала съм Ви във форума на Дневник, но не ми е хрумвало, че може да сме съблогери!
:)))
цитирай
11. kkabakciev - chara: "в прокуратурата има назначени няколко "юридически съветника"
23.01.2011 08:13
Това е голям майтап!
И страхотен резил, естествено.
цитирай
12. анонимен - отностно писаното от Богомил за академическия агент Янко Арсов
01.02.2011 12:42
Като прочетох написаното на Богомил за агента анадемик Янко Арсов се изумих в каква страна живеем. И как може да се дава пожизнена облага на този "академик", която уреди Станишев за българските академици. Този закон трябва да се отмени за да не се харчат пари на вятъра за пекадърницил а тези пари да се дадат на млади и кадълни хора да развиват българската наука. Колко академици имаме с принос! На пръстите на една ръка дали се събират? Колко номинацци на наши академици имаме за Нобелова награда? Тишина! Защо пан-кетне не се разкрият досиетата на преподавателите сътридници на Държавна сигурност в българските университети, научни центрове, институти на БАНр а само се дават имена на директори на звенал Знаете ми какъв октопод дреме от агенти на ДС в бългаските уучибни заведения. Повече от 20 години никой не предложи да се разкрият агентите у университетитер където те се радват на комфорт и сега виждате какава е реакцията им срещу правителството. Дайте имената на редовите агентите от вузовете, институти на БАН и др. звена и ликвидирайте това злокачествено образование в тялото на българската наука. Няма ли кой да го разбере откъде идват бедите в тая нещастна страна?
цитирай
13. bogomil - Обобщена характеристика на един типичен агент и доносник на БАН
19.08.2011 10:10
. bogomil - какви определения покриват биографията на агент Янко Боянов Арсов
25.07 13:07
Да се охарактеризира тази невероятна личност, която може би по всеобщо мнение не заслужава да диша въздуха не само на БАН, но и на България е и лесно и трудно. Лесно, защото характера му на много тясно скроен човек лесно и бързо се улавя и разпознава от всички, които го познават или контактуват с него, трудно - защото арсенала на действията му е невероятно богат и разнообразен, освен това той е обвързан с маниполираната и създадената от него своеобразна институтска мафия, както и с раболепие към по-висшите инстанции, които го лансират, толерират и подкрепят, без да са извършили необходимите проучвания разследвания на подсъдните му деяния

Акад. Янко Боянов Арсов обобщено може да бъде охарактеризиран така;

1. Невероятно властолюбив. Жаден за власт. Дори на свои приближени е казвал, че той не би могъл да работи друго, освен да управлява и да бъде директор !?
2. Изключително надарен кариерист, мислещ само за личното си облагодетелстване пред дълга към науката, kъм поверения му институт и към подчинените. Болезнен стремеж към бързо придобиване на научни степени и звания. Примери много, представям само един за доказателство. Въпреки, че когато на теритотрията на Франция се създаваше българска фирма за производсво на джанти по методите 'Балевски -Димов", Янко Арсов беше на гурбет в Африка, години по-късно след като се върна и пое ръководството на института е упражнявал натиск пред представителя на ИМ-БАН там инж. Манол Иванов Манолов да му даде документ, че той (Арсов) е създал тази фирма. Документът му е бил необходим за атестация , т.е за развитие в кариерата, чрез придобиване на научни звания. Това са думи на инж. Манол Манолов със семейството на когото деляхме общ апартамент.дълги години преди да замине за франция-във фирмата "Сетеф". По-късно Директорът Арсов направи всичко необходимо инж. Манолов да не остане в института и го принуди да емигрира вече частно във франция, където живее и понастоящем. При краткото си първо властване в ИИ-БАН той (арсов) беше изгонен от живите тогава създатели на МОМГП (Балевски-Димов), публично си е присвоявал техни приноси и заслуги за свои....пак с цел бързо израстване в кариерата... Невероятно бързо, безпрецедентно дори израстване до най-висоокото звание академик-без покритие.
3. Класически пример на много тясно скроен човек. Когато говори в яда си се зачервява до такава степен като рак, че започва да заеква и става невероятно злобен и отмъстителен
4. 100% диктатор. Има два вида ръководители- едни управляващи с авторитет- знаещи и можещи, които се срещат рядко (акад.Балевски и чл.кор Иван Димов) и други преобладвашата част (Янко Арсов и др) демагози, лицемери, управляващи чрез страхопочитание, със създаване на страх, груба разпра, смазване и унищожение на неудобните, стараещите и можещите, застрашаващите евентуално властта му, респ. директорския пост
5. 100% администратор, без способности за генериране на полезни за науката идеи. Беден на научни идеи. Използва чужди за свои. Изкусен лицемер и демагог, прилагащ в момент на положителна изява на неудобните неочаквани. внезапни удари под кръстта....
6. Злобен и завистлив понякога достигащ до паталогично състояние
6. Изключително мнителен
7. Страшно отмъстителна личност, формулираща самолично клевети, лъжи, копмпромати за разправа с неудобните и ги стимулира пред верните му клакьри, информатори и доносници.
8. Изкусен и надарен изобретател на конпромати, сам си ги съчинява, документира ги от името на други органи в института, който управлява без тяхно знание, вероятно за да ги използва като прикритие и защита, като алиби в случай на нужда.
9. Научен експлоататор в класическия смисъл на думата. Трудовете му в ИМ-БАН са подаръци от раболепни сътрудници, очакващи неговото благоразположение.
10. Мрази и преследва знаещите, можещите и трудолюбивите, неудобните, застрашаваяите евентуалната му власт лично или използва свои доерени клакьори, информатори и доносноци за разправа с тях.
Като елитен агент доносник той умее лесно да вербува посредствени сътрудници и служители като негови доносници,информатори и клакьори. Това е отлично усвоен рутинен негов метод на управление.
11. Умее да се огражда с клакьори, предимно от посредствени раболепници или очакващьи някаква негова помощ и благоразположение.
12 Владее раболепието и манипулирането до най-висша степен, когато това е свързано с бързото му израстване в кариерата и придобивки за лични облаги
13. Определен е от околните, които го познават и от много специалисти в бранша като академик "срам за науката", за БАН, МОН и Република България.
14. В разправата с неудобни, използва усъвършенствани съвременни форми на средновековната инквизиция, прикривайки се като изкусен Пилатпонтиец, много често зад други институтски органи, или негови подвластни клакьори, информатори и доносници. Използва отвратителни и недостойни за учени методи свързани с гавра с неудобните; несъществващи изкусно изобретени от него обвинени, разпра с милиция и полиция, съдебна мидицина , прокуратура и при съглассие за съд на жертвите се отказва неочаквано , защото клеветите му се пукат като надути балони Вероятната му цел е сплашване или изпълнение на исканията му от съответните административни органи, без проверка.
15. Прилага доносническия си рутинен метод натрупан като секретен доносник в отношенията си към подчинените; Избира свои доносници, допадащи на неговия характер и изработен маниер на работа като установен и доказан доносник , т.е двоен агент под псевдонимите Серьожа и Володя. Когато се влезе в кабинета му винаги показва, че бърза и няма време от привидна заетост, и в същия момент, непрекъснато под бюрото си скрито от посетителя си води някакви бележки за посетителя, без да проявява професионален интерес към доклада на посетителя и без да оказва каквато и да е помощ или да изрази мнение,становище по това което му се докладва. Вероятно събира материал за срамната си и унизителна доносническа дейност. Пълнеше досиетата на хората( в личен състав на ИМ-БАН) с изобретени от него лъжи, компромати, клевети, прикривайки злодеянията си зад други органи на ИМ-БАН.
16. Прави лъжливи обещания персонално на всеки служител в кабинета си непосредствено преди избири, но нищо не изпълнява. Пълно занамеряване на работата свързана с атестацията и развитието на кадрите, Създаване на комисии и "правила" облагодетелстващи неговата власт. често в пълен протововес и в нарушение на закона за научните степени и звания.
17. Невероятно хитър и изкусен играч, владеещ методите за манипулиране и всяване на страх надолу и раболепие нагоре.
18. Янко Боянов Арсов бе удостоен с най-високото научно званието „Академик” в началото на 21 век, след един провал - на поправителен изпит,след шеметна кариера, като дългогодишен администратор по линия на СИВ у нас и в Москва, след гурбетчийство в Африка като шофьр, когато бе изгонен от създателите на МОМГП за пълно несправяне с пряко поставената му по специалността работа. свързана с развитието на научно експерименталната лаборатория на територията на НПП "Електрометал"-София за леене на стомани и чугуни в машините по метода "Балевски-Димоов". Там завинаги замлъкнаха машините и съоръженията и оборудването струващи милиони левове и се заработи по много остарелите занаятчийски методи за поечелбаррство, използвайки държавни средства и безплатен служебен труд. Стана академик по МОМГП(„Балевски-Димов”, присвоявайки си заслуги и приноси на създателите на МОМП и на института по металознание, както и приноси на сътрудници правещи му подаръци с научни публикации изобретения, патенти и разработки по които той не само че няма никакви приноси, но не е и специалист в съответната област. Нима има по-голям срам от това да му бъде подарено званието " Академик" по МОМГП, при пълен личен провал по тези методи, свързани с направлението, което лично водеше, и което разтури!? Нима това не е присвояване на чужди приноси. За да защитава дейността си и за прикритие използвайки властта си присвои чрез структурни промени тематиката на свои конкуренти, които го превъзхождаха по всички показатели, а тях ги пенсионирса-ст.нс.Ц.Рашев, ст.нс Н.Тулешков и много други.
19. Академим Янко Боянов Арсов превърна в ТПК института, който беше удостоен преди 1989г. с наградата "Кьрбер" равностойна на нобелова награда за инженерна дейност. Съгласно думите на бележития български учен физик акад. Георги Наджаков. „Методите -Балевски- Димов- са „третата голяма българска технология”, след киселото мляко, и фотоелектртеното състояние".прославила България пред света. Както е звестно акад. Наджаков е автор на първото откритие у нас, което получи световно признание и намери приложение в копирната технкиа , в телевизията и др. области
20. Истински инквизитор към ония, които не го пишат в трудовете си на първо място, към ония които го превъзхождат, към неудобните
21. Невероятно завистлив. Мачка и съсипва всеки , който според него му се явява неудобен. И за него важат принципните думи на акад. Ангел Балевски "Когато някой у нас се опита да направи и напише нещо сериозно в науката, все ще се намери някой друг злонамерен, който да обедини около себе си група от себеподобни посредствени завистници с цел да го спре, смачка и унищожи"
22 С присъщите му методи на диктатор всяващ страх и страхпопчитание, озурпирал всички органи в ИМ-БАН, той успя изкусно да потули редица обвинения свързани с невероятни кражби на скъпоструващи материали с умишленото запалване на будката в складовете с негорливи метали и изделия от тях с цел унищожаване на архивата и наличната документация и заличаване на следите от престъпното злодеяние. Възникна въпроса у целия личен състав, как е възможно при наличие на такава охрана, сигнална уредба, ограда приличаща на някогашния кльон на границата да влязат крадци ( каквато е лансираната версия) и да измъкнат невероятно тежки листове никел, които могат да бъда повдигнати само с кран и електрокар! Къде са отишли тия и много други материали. А има фирми , работещи като ТПК за лично обогатяване на територията на Електрометал. Не стана ясно!
22. Акад. Янко Боянов Арсов съсипа института по металознание при БАН, който бе създаден, за да развива българските методи " Балевски Димпов", смаза и унищожи много научни работници, превърна института в ТПК. След разсекретяването на тематиката в периода 1989-2000 г. пред света беше обнародвана всичката научна продукция по която института ни беше водещ в световен мащаб и след това той сложи ръка на тази проблематика . На практика извършено беше предателство към МОМГП и България подарявайки водещите достиженията на други страни. които бяха в начален етап на своите разработки. За целта използваше всички методи, за да скрие срамните си и подсъдни деяния подвеждайхки ЦУ-БАН, МОН и др. Провеждаше избори с явно гласуване, когато разбра че може да ги загуби. След това по негово нареждане ония, които се опитваха да гласуват срещу него бяха ликвидирани, прилагайки типичната му инквизиторска методология. Изгонен беше чрез принудително пенсиониране ст.н.с д-р инж. Никола Тулешков, член на общото събрание на БАН само защото беше издигнат като кандидат за поста Директор , ст.н.с. дтн.Цоло Рашев - с големи заслуги към МОМГП,член на международния научен съвет по създаване на нови стомани, област в която България бе водеща в световен мащаб, изгони, съкрати или пенсионира десетки кадърни научни работници с приноси към науката и мпрактиката
22. Често взема необмисляни пешения граничещи с престъпност. Един пример. Вместо да съборят една малка стена за да изкарат от едно тясно помещение в халетата една скъпоструваща голяма и мощна силитива нагревателна пещ тий издава нареждане тя да бъде нарязана на пърчета, за да бъде изкарана по лесно
23. Опирайки се на горепосочените свои "Много ценни за науката" и практиката заслуги акад. Янко Боянов Арсов продължава да се подвизава с висока академична заплата на тихо място ,на почивна станция в преклонна възраст гонеща 80 г. настанен в благоустроения специално за него самостоятелен луксозен кабинет заеман някога от създателите на МОМГП,необезпокояван от никого, без да му бъде потърсена каквато и да е отговорност за горепосочените му деяния, без да се разследва дейността му довела да много злини в ущърб на МОМГП, на ИМ-БАН, на науката, на ЦУ-БАН, на МОН, въпреки удостояването му за привидни негови заслуги.
24. По всеобщо мнение на служителите на института, който му бе поверен, той бе организирал и създал институтска мафия, която привеждаше в изпълнение диктаторските му решения свързани с разпра и смачкване на неудобните, знаещите и можещите. особено на ония които не го пишеха, в научните си разработки и трудове, които го превъзхождаха и бяха потенциални конкуренти за престола му.. Поощряваше дейността на мафиотите. Класически пример за "феодален старец", които продължава да владее и "управлява" науката почивайки си на тихо и високо платено място.
25. Ако се търси обяснение на гореизложеното, вероятно това му безцеремонно поведение се дължи на невероятното му самочуствие като поставено лице, като доносник, усещането му за неприкосновено лице ползващо се с имунитет и подръжка на неговите работодатели от по-висшите инстанции.

Забележка; горната характеристика е обобщена на базата както на лични преки наблюдения, така и на мнения на огромна част от подчинените му с които съм контактувал в ИМ-БАН, на работещите в областта на металознанието и металолеенето вън от ИМ-БАН и на тези, които отблизо познават неговите методи за
управление на научна дейност и възможности като учен и организатор на науката

д-р инж. Богомил Великов Колев- бивш научен работник на ИМ-БАН един от първите сътрудници на създателите на ИМ-БАН и МОМГП,постъпил на работа преди постояването на настоящите му сгради
цитирай
Редактирай | Изтрий

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kkabakciev
Категория: Технологии
Прочетен: 639111
Постинги: 262
Коментари: 428
Гласове: 503
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930