Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2020 20:51 - КОРУМПИРАНА, МАФИОТСКА И ДЪЛБОКО ПРЕСТЪПНА ЛИ Е ЦЯЛАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ?
Автор: kkabakciev Категория: Новини   
Прочетен: 1789 Коментари: 6 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Моята Фейсбук приятелка и колежка (англицист) Рени (Rennie Todorova Stoyanova) преди час ме изненада, като ми съобщи, че вече е налице решение на първа инстанция (на Софийския районен съд) по делото ми срещу Министерството на културата, Националната библиотека, Президентството и Министерството на външните работи - заради неизпълнение на закона, състоящо се и в мълчив, и в изричен отказ - специално от страна на Министерството на културата и на Националната библиотека, да бъдат предадени за конфискация от страна на държавата и унищожаване на пиратски екземпляри на превода ми на английски език на "История славянобългарска". Какво е решението се очаква да стане известно най-късно до понеделник.
Припомням за тези Фейсбук приятели, които не знаят, че трима индивиди в така наричащия се Софийски апелативен съд преди около месец издадоха едно съчинение, изключително драстично погазващо правото и наречено от тях съдебно решение. Според него прокуратурата не била длъжна да предава за конфискация и унищожаване пиратски издания на книги. Тази безумна "идея", писана сякаш от лица от улицата и нямаща абсолютно нищо общо с правото, ще бъде подложена на анализ съвсем скоро тук, и другаде, и ще бъдат посочени имената на тримата съчинители на "юридическата творба". Аз лично смятам, че такива нямащи нищо общо с правото съчинения могат да бъдат писани само от лица, които са или психически болни, или дълбоко корумпирани - и в случая защитаващи интересите на престъпната прокуратура, част от съдебната система, която погази закона. Дали става дума за психическа болест на едно или две лица сред авторския колектив на безумното съчинение, или за корумпираност на другото лице (другите две лица) - за това следва да се произнесат съответните компетентни инстанции, които ще бъдат надлежно сезирани.
Но така или иначе профанската идея в смехотворната "юридическа творба", нямаща нищо общо с правото, че прокуратурата не била длъжна да предава за конфискация и унищожаване пиратски издания на книги, ще бъде съпоставена с решението по делото, което сега се очаква. Защото, ако по първото дело - случайно, евентуално - и Върховният касационен съд се произнесе, че прокуратурата не е била длъжна да предава за конфискация и унищожаване пиратски издания на книги, тогава пешкира ще трябва да операт Министерството на културата и Националната библиотека. Това е така, защото изискването всяко пиратско издание на книга да бъде конфискувано и унищожено, е императивно и насочено към всички лица (юридически и физически) в държавата. Все някой е длъжен да осъществи конфискацията и унищожаването на един пиратски тираж (или останали от него пиратски екземпляри), и ако по някакви "правни съображения" задължението не следва да се вмени на прокуратурата, то тогава то е на Министерството на културата. Просто няма на кого другиго да бъде вменено първо! Или прокуратурата трябва да изземва и конфискува, или Министерството на културата трябва да го направи! Иначе би се оказал тотален абсурд: да е налице императивно задължение - насочено към всички по обща презумпция - всеки пиратски тираж на книга да бъде конфискуван и унищожаван, а да няма кой да осъществи конфискацията и унищожаването!
На мен лично не ми се иска да мисля, че Върховният касационен съд може да постанови, че прокуратурата не е била длъжна да предаде за конфискация и унищожаване пиратското издание на превода ми на английски език на "История славянобългарска". (Ако го направи, казусът, разбира се, отива в Страсбург.) Но ако наистина стане така, тогава е ясно, че задължението за конфискуване и унищожаване на пиратски книги остава да бъде вменено на Министерството на културата. И това министерство следва да бъде осъдено, заедно с Националната библиотека, за отказа да бъде изпълнено задължението - иначе императивно и насочено към всички в държавата!
Така или иначе, както се казва в такива случаи, ще поживеем и ще видим. Ще видим дали в тази държава има някакво правосъдие.

ИЛИ, ОБРАТНОТО, ЩЕ СЕ ВИДИ, ЧЕ ЦЯЛАТА ТАКА НАРЕЧЕНА СЪДЕБНА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ Е КОРУМПИРАНА, МАФИОТСКА И ДЪЛБОКО ПРЕСТЪПНА! И, КАКТО ЗНАЕМ, ТОЧНО ПО ТАЗИ ПРИЧИНА ДЕСЕТКИ И СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ХОРА В МОМЕНТА СА ПО УЛИЦИТЕ И ПЛОЩАДИТЕ - ПРОТЕСТИРАТ И ИСКАТ НЕ САМО ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, НО И ТОТАЛНА, РАДИКАЛНА РЕФОРМА НА ЦЯЛАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА!




Гласувай:
3



1. apostapostoloff - Само няколко хиляди са протестиращите, а
30.07.2020 21:51
това са под 1 % от избирателите.

Omni determinatio negatio est, т. е. всяко обобщение е погрешно. Това, че вие правите такива обобщения възоснова на един частен случай, означава, че сте глупак. Като онези ахмаци, дето се шматкат из улиците.
цитирай
2. kkabakciev - Няколко хиляди били протестиращите. Айде, бе? Ами те вчера бяха 120 хиляди!
30.07.2020 22:17
И обобщението ми се базира на стотици случаи, не на един. За Ваше сведение, говорите с глупак, който през годините осъди: Българската национална телевизия, Българската така наречена академия на науките (два пъти) - един гнусен развъдник на комунизъм, престъпност и най-обикновена простащина, Висшата атестационна комисия при Министерския съвет (два пъти), един строителен фараон. Дори въпреки корупцията в съдебната система! Ахмак е всеки неинформиран или правещ се (с някакви свои си, политически цели) на неинформиран - като Вас!
цитирай
3. morskipesni - Нали чухте, с какъв крайно циничен и мафиотски речник борави мутрагенът-премиер?
31.07.2020 11:30
Ако излязат телефонни записи на прокурори и съдии, очаквам още по-мръсни псувни и цинизми. Това е властта в България- неграмотници, мафиоти, злодеи, пълни простаци.
цитирай
4. zaw12929 - определението Няколко хиляди ...
31.07.2020 11:47
определението
Няколко хиляди били протестиращите- Т Е ДО 9-10 ХИЛЯДИ, А ТЕ САМО В СОФИЯ СА НАД 120 ХИЛЯСИ И ОЩЕ 380 ХИЛЯДИ В ПРОВИНЦИЯТА ПРАВИ ПОЛОВИН МИЛИОН- ПОВЕЧЕ ОТ ЧИНОВНИЦИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ- ДОСТАТЪЧНО- ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ДАВАТ УСТЕН, ПРИСЪСТВАЩ РЕФЕРЕНДУМ, КОЙТО ОГЛУШАВА С ВИКОВЕ ОСТАВКА И ВИНОВНИЦИТЕ СЕ ПРАВЯТ НА ГЛУХИ- ТЕЗИ У НАС И ОНЕЗИ ЕНП, МЕРКЕЛ, ЕНП. ЕК- ПРИЗИВИТЕ ИМ ЗА ПРЕМАХВАНЕ КОРУПЦИЯТА СЕ ОКАЗВАТ ДЕМАГОГИЯ И ТОВА СЪЩО Е КОРУПЦИЯ- ГНЕЗДОТО НА КОРУПЦИЯТА.... ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА НИ ОСТАВИТЕ ОГРАБЕНИ, НАЙ БОЛНИ, УМИРАЩИ.
цитирай
5. zaw12929 - И 100 ЧОВЕКА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЧУТИ- ТОВА НЕ СА УРНИ- А ПРОТЕСТИ
31.07.2020 11:50
apostapostoloff написа:
това са под 1 % от избирателите.

Omni determinatio negatio est, т. е. всяко обобщение е погрешно. Това, че вие правите такива обобщения възоснова на един частен случай, означава, че сте глупак. Като онези ахмаци, дето се шматкат из улиците.


НЕ МОЖЕ ДА НАРИЧАТЕ С ПРОЗВИЩА ХОРА, КОИТО ИМАТ РАЗЛИЧНО ОТ ВАШЕТО МНЕНИЕ- ВИЕ СТОИТЕ НА "АМБРАЗУРАТА" И ПОСРЕЩАТЕ С УПРЕЦИ, РУГАТНИ ВСЕКИ АВТОР- ХАЙДЕ МАХНЕТЕ СЕ, ЧЕ И ЗА ВАС ЩЕ ИМА ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ИСКАНЕ ЗА
С Ъ Д !
цитирай
6. zaw12929 - ОПРЕДЕЛЕНИЕТО ВИ: ЦЯЛАТА ТАКА Н...
31.07.2020 11:53
ОПРЕДЕЛЕНИЕТО ВИ: ЦЯЛАТА ТАКА НАРЕЧЕНА СЪДЕБНА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ Е КОРУМПИРАНА, МАФИОТСКА И ДЪЛБОКО ПРЕСТЪПНА! Е Г Р Е Ш Н О
МНОГО МАЛКО СА ПОДЧИНЕНИТЕ МАГИСТРАТИ- НО ДОСТАТЪЧНИ ДА СЪЗДАДАТ ТАКОВА УСЕЩАНЕ, ДОСТАТЪЧНИ, ЗА ДА СЕ ИСКА ОСТАВКА НА БОРИСОВ И ГЕШЕВ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kkabakciev
Категория: Технологии
Прочетен: 633352
Постинги: 262
Коментари: 428
Гласове: 503
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031